Reputatiespecialist Frank Peters refereert er in zijn nieuwe boek aan, het creëren van ‘reputatievet’ is tegenwoordig cruciaal voor bedrijven en merken. Dit kan je realiseren door te blijven investeren in de relatie met je stakeholders. In goede maar ook in slechte tijden. Het gaat dan om het verspreiden van relevante content om hier conversaties mee te starten. Om uiteindelijk merkfans te creëren die als een soort airbag fungeren in tijden van crises. Als communicatiemanager heb je een hele mix aan middelen tot je beschikking om conversaties te starten. LinkedIn is er een van. Waar liggen de grootste kansen (maar ook gevaren)? Hier een vijftal eenvoudige tips:

1.    Update geregeld: het is killing om geen tot weinig updates te geven over je merk. Je moet immers top of mind blijven. Consumenten en professionals gaan je niet zomaar volgen of worden lid van een groep. Zeker op een LinkedIn. Ze willen weten waar je mee bezig bent. Dat dit een grote uitdaging is ervaart iedereen die een of meer social media accounts moet managen. Pas op voor een overkill aan (eenzijdige) content. Het maken van een contentkalender en het intens volgen van online conversaties rond jouw merk, branche en issues zijn enkele hulpmiddelen.

2.    Participeer in discussies: wees alert op bijdragen van leden binnen je LinkedIn groep(en). Koester deze. Moedig ook conversatie aan. En wees authentiek in je communicatie. Dat wil zeggen: relevant en oprecht. Jouw volgers hebben immers al interesse getoond in wat je te zeggen hebt.

3.    Houd het kort en krachtig: onderzoeken laten zien dat korte updates met een link meer bereik realiseren. Dan is het ook nog mooi om er een ‘call-to-action’ aan te koppelen. Gebruik dus LinkedIn updates om te laten zien wat jouw merk bezighoudt maar doe dit kort en krachtig.

4.    Mix de content: niets is saaier dan alleen je ‘eigen’ nieuws te delen. Je moet de content fris houden. Deel daarom ook content van anderen. Gebruik linkjes naar artikelen van gerespecteerde influentials om hiermee te inspireren. Geef insights uit toonaangevende branche brede onderzoeken. Of vraag groepsleden/experts om een keer een discussie af te trappen. Analyseer vervolgens welke content het meeste engagement oplevert.

5.    Benut de LinkedIn functionaliteiten: zet interessante discussies in de spotlight (manager’s choice), gebruik de status updates geregeld en verrijk deze met video’s, foto’s  en linkjes. Benut de applicaties als Events, Slideshare om jouw professionele kennis te etaleren. Cross link naar andere social media kanalen zoals je corporate blog (SEO!) en Twitter (vermelden van jouw account). Voeg een carrière tabpagina aan je corporate account toe om updates over vacatures, testimonials van medewerkers te verspreiden. En er zijn nog meer functionaliteiten denkbaar.

Kijk eens naar bedrijven als HubSpot en hoe zij hun LinkedIn corporate pagina managen. Hoe gebruik jij als professional LinkedIn voor corporate doeleinden? Heb je tips? Laat het me weten!

Juriaan Vergouw is senior consultant digital bij Porter Novelli Nederland.